dissabte, 15 de novembre del 2008

El Bu Bup de la setmana: la Chuska

Aquesta setmana, en una visita al Bu Bup, vam rebre la trista notícia de la mort d'en Neron.

NERON

Aquest preciós presa canari no ha estat capaç de superar la leishmania i el càncer que patia, i la mort de la seva companya durant molts anys, la Berta, el va deprimir molt. Però el seus últims mesos de vida va poder comptar amb la companyia de la Chuska, una gossa fantàstica, preciosa, i que al ser de caràcter dominant amb les femelles, la feia la companya ideal per al Neron. Però les forces del Neron no han aguantat més, i ara la Chuska s'ha quedat sola.

CHUSKA

Els amics del Bu Bup estan treballant poc a poc en la seva integració amb la resta del grup, afavorint la seva socialització amb les femelles, una tasca que requereix molt paciència i atenció. Però la Chuska no ho ha tingut gens fàcil, va ser abandonada amb uns 2 anys, i arrossega una artrosi crònica en una pota del davant, deguda a un maltractament molt fort o a un atropellament brutal, i les seves ferides no van rebre cap atenció mèdica, així que té una articulació amb tots els ossos completament trencats. Aquesta gosseta ha patit moltíssim, i els primers dies no confiava en ningú i es mostrava molt agressiva. Ara ha entès que no tots els humans són iguals, i es mostra carinyosa, alegre i juganera amb les persones, i poc a poc va millorant en la seva convivència amb altres gossos. Fins i tot ha fet algunes classes d'agility amb la Montse i s'ha mostrat molt atenta i obedient. Es mereix una segona oportunitat, sobretot ara que el seu company Neron ja no hi és.


1 comentari:

montse ha dit...

La solitud de la Chuska m'entristeix tant com la mort d'en Nerón. Em fa por que la Chuska acabi com en Nerón, visquent en una protectora, sense l'oportunitat de tenir una familia humana.
És una gossa guapíssima, encantadora i molt intel.ligent. Es mereix que algú es fixi en ella i l'aculli a casa seva.
Tant de bo poguem ajudar-la a que això es faci realitat!!!